Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Honest cities-Honest textiles – Inzamelactie oude kledij

12 december 2019 @ 19:00 - 21:00

Honest cities-Honest textiles: Eerlijke en duurzame mode – waarom wel, waarom niet?

09-12-2019

Zaterdag 29 november 2019 vond de LETS-dag plaats in CC De Grote Post en daar werden voorbijgangers voor de soms moeilijke dilemma’s geplaatst omtrent eerlijke en duurzame mode. Waarom consumeert iemand wel of niet op een bepaalde manier? Het blijkt dat mensen over het algemeen meer grijpen naar bewuste mode dan vroeger, met vaak de grootste focus op eerlijkheid en minder op duurzaamheid.

Tweedehands kledij en kledij herstellen? YES please, kledij met een eerder leven is voor de meesten geen probleem meer. Waar ligt het probleem dan wel? De voornaamste factoren die hier spelen zijn het beperkt aanbod en een gebrek aan informatie.

Laat ons dus samen bewuste mode naar de kust brengen en ons zo goed mogelijk informeren om van Oostende een fair fashion stad te maken! Gelukkig kunnen we aan dat laatste al meteen beginnen. Een filmavond dit weekend? Wij hebben twee suggesties:

·         The True Cost:

·         Fashion’s Dirty Secret

De komende maanden worden er drie activiteiten opgestart waar jullie bij kunnen helpen:

1.    Een activiteit voor scholen.

2.    De oprichting van een bewust modelabel in Oostende in samenwerking met Eva-Maria Bogaert en Laura Caroen.

3.    Een tapijt samenstellen en ontwerpen samen met Carpet of Life en Laura Caroen. Hieraan worden lezingen gekoppeld rond bewuste mode en zullen ook de projectcoördinatoren uit Marokko komen spreken.

Wil je ook meewerken aan een van de activiteiten of wil je graag een helpende hand zijn op de activiteiten zelf? Laat ons gerust iets weten!
esthervp@idrops.be of T 0471 81 21 44

 

!!! Inzamelactie 12 december – O.666

Heb jij nog oude kleren in je kast liggen die je graag wil doneren aan het Honest Cities Honest Textiles tapijt? Kom op 12 december tussen 19-21u naar O.666 met je oude kledij en vertel jouw verhaal. Het tapijt met Carpet of Life wordt een uniek stuk dat het verhaal zal vertellen van iedereen die zijn kledij heeft ingeleverd. Wij kijken er al naar uit!

Gegevens

Datum:
12 december 2019
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

O.666
Hendrik Baelskaai 27
Oostende, 8400 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie