Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geef afval een tweede kans: Creatief REcycleren en REpareren

28 april 2018

Op zaterdag 28/4/2018 organiseert de dienst ontwikkelingssamenwerking Middelkerke Geef afval een tweede kans: Creatief REcycleren en REpareren. Het wordt o.a . gepromoot door Vormingplus:

 

Heb je interesse in repareren of recycleren? Kom dan naar de herstelbeurs in Middelkerke! Je leert er alles over de mogelijkheden om te recycleren en te herstellen. In een Kringwinkel of Kringloopwinkel kan men terecht met herbruikbare goederen die men zelf niet meer nodig heeft. In Repair Cafés helpen buurtgenoten elkaar bij het herstellen van kleding tot elektrische apparaten, meubels, fietsen zelf computers en andere elektronica. Je kan er ook deelnemen aan tal van workshops, waar je met een beetje creativiteit je afval zelf een tweede kans kan geven. Zo kun je een oude jeansbroek omvormen tot een handtas, of tuinmeubelen maken van afgedankte paletten, juwelen maken uit papier, inventief omgaan met etensrestjes, je kledij zelf herstellen… Op die manier kun je zelf je ecologische voetafdruk verkleinen. 

Een initiatief van het gemeentebestuur Middelkerke, dienst ontwikkelingssamenwerking in samenwerking met Kringwinkel Kust

Gegevens

Datum:
28 april 2018

Organisator

Vorming+ Oostende en Westhoek
Telefoon
059 503952
E-mail
oostende@vormingplus.be

Locatie

Middelkerke